ПРЕДИМСТВАТА НА ХИМИЧЕСКОТО ЧИСТЕНЕ

  • Всичко, което правите, е да оставите дрехите си на химическо чистене и след това да минете да ги вземете. В ателието за химическо чистене ще се погрижат за останалото, защо да губите ценно време за пране и гладене, когато можете да получите много високо качество и удобство.

 

 • Химическото чистене като процес сам по себе си използва течности за отстраняване на мазнините и петната от материята. Сред многото други предимства е неговото свойство да разтваря мазнините и маслата по начин, по които водата не може да направи това. Естествените материи като вълна и коприна се чистят чрез химическо чистене прекрасно.
  Те биха могли да се свият, разкривят или обезцветят при пране с вода.

 

 • Синтетичните материи като полиестер също реагират много по-добре на химическо чистене, докато след пране с вода мазните петна остават. Химическото чистене възвръща цветовете на дрехите, като предпазва от свиване, загуба на цвят, промяна на материята. Това се забелязва най-вече при скъпите и хубави материи, където се получава така наречения ” шайн ефект” на материята.

 

 • Специалистите в пунктовете за химическо чистене имат необходимите познания, опит и апаратура, за да изчистят дрехите ви правилно. Защо е необходимо да правите опити при домашни условия, когато можете да имате гарантирано добро обслужване от специалист.

 

 • Дооформяне – благодарение на специалното оборудване за гладене професионалното дооформяне предава на дрехата гладък и завършен вид, като че ли е нова. Освен това не се налага да прекарвате почивните дни пред гладачната маса с гореща ютия в ръка и бихте си спестили евентуални премеждия с дрехата ви по невнимание.

 

 • Домакински текстил – в ателието за химическо чистене могат да се погрижат не само за вашите дрехи. Тук може да почистите и одеяла, възглавници и олекотени завивки, юргани, китеници, килими, дамаски и завеси, също така и пердета, покривки и т.н.

 

 • Контрол – преди да ви върнат артикулите, специалистите проверяват още веднъж, че е постигнато качествено извършване на услугата. Ако е забелязан пропуск, дрехата се връща за повторна обработка (без заплащане), така Ви гарантираме, че дрехата е почистена по най-добрия възможен начин, когато си я получавате обратно.

 

 • Перфектен външен вид – точно така ще изглеждат вашите дрехи, когато ги взимате от химическото чистене.
  Ще имате перфектни ръбове на вашите панталони. Ще имате изрядно изгладена риза. Ще имате почистено и сресано палто и т.н.

 

 • Познание за материите и модните тенденции – може би вие не знаете какво е вискоза, коприна, памук, и едва ли сте напълно наясно с Анговата , чинчилата или хилядите видове индийски платове. Има множество платове и влакна, които специалистите трябва да познават, за да могат да се грижат правилно за дрехите, които получават. Всеки плат може да реагира по различен начин в зависимост от приложената обработка. Тук ще бъде избран най-добрия начин за обработка на вашата дреха, съобразен с материята и със знаците за обработка, поставен от производителя.

 

 • Пране – в ателието за химическо чистене разполагат с професионално перилно стопанство, както и с професионална гладачна апаратура – каладър. Може да имате и перфектно изпрани ризи, панталони и блузи без да губите време у дома. Ежедневното Ви облекло ще изглеждат свежо и прекрасно.

 

 • Вратовръзки – често вратовръзките са една от деликатните материи, защото в по-голямата си част са изработени от коприна и изискват специални грижи. Виждали ли сте вратовръзка, изпрана в перална машина? Тя изглежда смачкана, подлепващото вещество и колосването върху нея вече не са същите, самата вратовръзка изглежда по-скоро на парцал.
  Единствено при химическото чистене вратовръзките запазват формата си и гарантира ползването им дълго време.

 

 • Отстраняване на петна – ние разполагаме с над 42 вида специални препарати за отстраняване на петната. Различните видове петна по дрехата изискват различен препарат за обработка.

 

 • Модерни технологии – химическото чистене е една от най-модерните технологии за почистване на тъканите.

 

 • Удължаване живота на Вашите дрехи – противно на твърденията, честото химическо почистване на дрехите не поврежда по никакъв начин дрехите. Напротив, удължава живота им, отстранява по-лесно петната и предотвратява износването на тъканите, което е следствие на натрупването на мръсотия и мазнина.

 

 • Освежаване на цветовете – редовното химическо почистване отстранява петна, които с течение на времето могат да се окислят, да се вклинят в тъканта и да предизвикат пожълтяване на дрехата в района на петната. Веднъж пожълтели, такива петна се отстраняват много трудно или въобще не могат да бъдат отстранени в зависимост от срока, на който са били оставени без да бъдат обработени. Например такива пожълтели петна има най-вече в частта на яките, на ръкавите. Замърсените дрехи, оставени да предстоят 7-8 месеца в гардероба след химическо почистване изглейдат с много по-ярки цветове.

 

 • Влизаш-излизаш – отнема само няколко минути да оставиш и да вземеш дрехите си от химическо чистене, благодарение на специализирания софтуер .
  Химическото чистене не е еднозначен отговор за всички видове мазнини и петна и тяхното отстраняване. Понякога петната се запечатват трайно в материята и тя не може да издържи нормална обработка за деташиране. Също така и декоративните орнаменти, например – паети и камъни, са несъвместими за химическия разтворител.

 

За правилния избор на начина на обработка на всяка дреха е важно потребителите да се запознаят с общите правила за приемане на дрехи за почистване, както и да спазват всички фабрични указания за поддръжка на дрехата и да ги спазват стриктно.