fbpx

НАШИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ

БЕЛИНА-ЕКО е специализирана в предлагане на пълна гама от услуги за поддръжка на Вашия хотелски , ресторантски и СПА инвентар. Конкретно услугите ни са следните:

 • Изпиране, омекотяване и опаковане на бельо
 • Боядисване на бельо и хавлии – можем да направим хотелският Ви инвентар в коренно различен цвят – жълт, син, червен, зелен или оранжев и много други цветове. Багренето е реактивно и на 40 до 60 градуса, така че няма опасност от свиване, зацапване или транспериране на цветовете от един към друг артикул.
 • Хидрофобиране на ресторантски инвентар – обработка с химичен хидроформ на ресторантските артикули така, че карето или покривката да не може да попие течност от разливане. По този начин петната при пране се отстраняват почти на 100%, защото не са попили в тъканта и са по повърхността на материята .
 • Колосване на спално бельо и покривки за ресторанти – използва се предимно за хангели и тишлайфери, особено ако са произведени от лен и памук, която процедура ги прави твърди и лъскави и удобни за направата на всякакви форми.
 • Маркиране на хотелски и ресторантски инвентар с лого на клиента – Стандартно предлагаме изработката на няколко вида Лого:
  – чрез машинна бродерия /собственици сме на 2 броя двуглави бродиращи автомата/
  – чрез термо лепенка /отново с логото на хотела/ – имаме термопечатащи машини, като стойността на лепенката е от 4-10 ст. на брой според размера
  – чрез тампонен печат
  чрез ситопечат
  – чрез пришиване на етикет към всеки артикул /тук освен името на хотела може да се опише годината на пускане в експлоатация на бельото и т.н.
 • Омекотяване и ензимно пране – прави се по технологична карта на клиента, според нуждите на определената партида.
 • Избелване на бельо – оптическо и химично избелване, като е възможно постигане на 2-3 тона по искрящо бяло от текущото състояние на бельото
 • Отстраняване на петна чрез химическо почистване – разполагаме с технология за ръчно отстраняване на голяма част на известните петна по артикулите. Успешно се справяме с петна от мухъл, ръжда, плажни масла, боя за коса и масла от СПА процедури, в голямата си част петна от татуировки или от транспериране на цветове.
 • Големи обеми на производство – производствените ни мощности са до 45 тона на ден изпрано и изгладено спално бельо. Това прави извършването на услугата в изключително кратки срокове до 2-3 часа от приемането бельото от транспортното средство .
 • Отличен транспорт и логистика – Имаме внедрена система за транспортиране на чистото и мръсно бельо чрез колички. По този начин всеки обект спестява до минимум времето за приемане и предаване на бельото, като в самият процес участва не повече от един човек за всяка от страните.
 • Предоставяне на оборотно спално бельо – предоставяме т.нар. бельо под наем за всякакви видове хотелско и ресторантски инвентар. При сключване на договор , хотела може да си поръча бельо по вид и размери, каквито желае да ползва, като му се дава чисто ново такова за срока на договора. По този начин хотела спестява средства за закупуването на инвентара, а го плаща във времето
 • Предоставяне на входни изтривалки под наем – Могат да бъдат изработени в размери и с лого на хотела или заведението, което обслужваме, като клиента сам избира срока на ползване, честота на подмяна и изпиране /може да е всеки ден, 1 седмично, 2 месечно и т.н./. Разполагаме с над 15 вида цвят и размери според нуждите на клиента.
 • Внедрен стандарт за качество ISO 9001:2015.
 • Шивашки услуги и оползотворяване на старо бельо – от износеният хотелски инвентар могат да се поправят някои артикули, да се прекроят и ушият пликове, калъфки или от покривки да се направят карета и хангели, като част от старите хотелски хавлии могат да се пребоядисат и да се използват за плажни и т.н. Разполагаме с екип от специалисти и цех, в който могат да се направят всякакви промени по съществуващия спален и ресторантски инвентар за спестяване на време.
 • Внос и продажба на висококачествени платове, спални комплекти и хавлии – Тъй като годишно закупуваме между 12 000 до 16 000 комплекта оборотно спално бельо, имаме дълготрайни контракти за внос на спално бельо и хавлии от Азия и турски фабрики. Работим с директни производители и правим конкретни заявки за артикули от памук, смесени прежди, различни видове плетки, сатен, перкал и т.н. Вноса го правим единствено и само, защото желаем закупуването на качествен продукт със срок на ползване поне 4-5 години.
 • Апретиране и премахване на неприятни миризми по текстила – Посредством апретирането правим дрехата да изглежда по-жива, възстановява се структурата и мекотата на тъканта и цветовете се освежават – изглеждат по-живи. Миризмата от мухъл, пожар, животно, от работа с химични и хранителни вещества е изключително неприятна, но е възможно да се премахне много лесно при използване на нашата технология.
 • Поддръжка на работно облекло, изпиране и гладене – Можете да използвате услугата ни за абонаментна поддръжка на работно облекло, униформи и т.н.