fbpx

Общи условия

You Are Here: Home / Общи условия
 1. Всеки артикул, който се предава за почистване не е чисто нов.
 2. Артикулите, които се дават за почистване се смятат за отделни бройки, а не част от общото.
 3. Почистването става с указанията изписани върху етикета на артикула, ако устойчивостта на материята не е добра, то виновен е производителя, който е сложил етикета за химическо чистене/пране, а не я е тествал.
 4. Ако на артикула няма етикет Химическото чистене /услугата/ се извършва със съгласието на клиента. Фирмата не носи никаква отговорност за нанесените щети.
 5. Фирмата не поема вина за пластмасови материали и такива, които се развалят под въздействието на препаратите за Химическо чистене, като копчета, перли, ламета, щампи, пластмасови гарнитури и капси, скъсани ципове и разлепени подгъви, декоративни орнаменти, оцветявания от бои и пигменти, изкуствени кожи и др.
 6. Фирмата не носи отговорност за цветовете на артикулите, които не са устойчиви на препарата за Химическо чистене освен, ако не е написано на етикета. Всякакво разнотоние по артикула в резултат на използване не е обекта на рекламация.
 7. Фирмата не носи отговорност за стари и окислени петна, както и такива третирани и „запирани“ от Клиента, като същите се приемат като увредени и са в отговорност на ползвателя.
 8. Фирмата не поема вина за стари петна от пот, парфюми и химически червила, които са се фиксирали върху артикулите или замърсявания, които не са почиствани повече от 1 месец след образуването си.
 9. Компенсацията е не повече от 10 пъти, стойността на почистването на артикула.
 10. Фирмата не носи отговорност за подлепващи материали, дантели, подплънки, които са повредени в резултат на стареене и използване.
 11. Фирмата не носи отговорност и приема без гаранция изделия изложени на слънчево въздйствие, износени, протрити, изгнили, захабени, мухлясали, скъсани от неправилна експлоатация, повредени от молци, плесени, обезцветени, с обгорени места, изделия със стари окислени петна от мазнини, белтъчини, багрила, боя за коса, фармацевтични препарати, изделия с щампи, неустойчиви багрила, нетрайно фиксирани подгъви, ресни, оверлог, самооцветили се, нарушили формата си, деформирали се, свили се, разбродирали се, разлепили се, разтеглили се по време на обработка, артикули произведени преди повече от 20г. и др.
 12. Фирмата не поема вина за разнотоние или трансфериране на цветове на артикул, когато това се е получило от некачествено багрене на текстила от производителя.
 13. Фирмата не носи отговорност за пораженията върху стари обувки, замърсени връзки на обувки, мухъл и пожълтявания образували се при употреба и невъзможност за почистване.
 14. Фирмата не носи отговорност за артикули непотърсени и поискани 1 месец, от деня на получаване, след тази дата се начислява магазинаж.
 15. За получаване на почистените артикули е необходимо да се носи бележка за получаване, а в случай на загубване и личен документ, за да се удостовери самоличност.
 16. Клиентът е задължен да заплати за всяка една извършена услуга. При възражения относно качеството следва да се предяви рекламация.
 17. Килимите не трябва да се съхраняват в транспортното фолио.
 18. Артикули, при които ценообразуването е на кг. се таксуват с минимално количество от 5кг (пране на спално бельо, килими, одеала и др.)
 19. Рекламации не се приемат за артикули без етикет поставен от БЕЛИНА ЕКО (доказателство, че артикула е обработван)
 20. Рекламации се приемат до 14 дни след получаването на обработените артикули.
 21. Всеки клиент, който дава артикули за почистване знае и е съгласен с горе записаните условия.