fbpx

ПРАНЕ

ПРОМИШЛЕНО ПРАНЕ

1БЕЛИНА-ЕКО още от самото си създаване инвестира в съвременно и високопроизводително оборудване за промишлено пране. Този вид пране изисква поточни високотехнологични линии, които да отговорят на високите изисквания в този отрасъл. Целият производствен процес изключва всякакви грешки и некачествена работа. Например хотелското бельо не търпи отлагане и случайни петна. Ресторантските покривки също.

За хотелиерската индустрия качеството на прането, сигурните и надеждни доставки заемат централно място в поддържането на оптимално количество от постелъчно бельо.

Непрекъснатият цикъл на работа 24 часа 7 дни в седмицата ни позволява да изпълняваме ангажиментите по доставките в зависимост от нуждите и желанията на клиентите.

Тази организация е изключително важна, тъй като съкращава времето за предаване и приемане на продукцията няколко пъти. По този начин пестим ценното време на хотелския персонал.

Нашите ателиета разполагат с професионално перилно стопанство, както и с професионална гладачна апаратура – каландър.

WET CLEANING

wet cleaning3КАКВО Е МОКРО ПОЧИСТВАНЕ или WET CLEANING ?

Мокрото почистване е професионална техника за почистване на дрехи, при която се използват перилни препарати и вода. Ателиетата за химическо чистене през 1930 год. и 1940 год. използват мокрото почистване за една четвърт от всички дрехи, които пристигат при тях. Тогава мокрото почистване се е използвало най-вече за дрехи от естествени влакна, а разтворителите за химическо чистене са се използвали за почистване на останалите дрехи. Въвеждането на специализирани незапалими разтворители през 1950 год. обаче позволява химическо чистене на практика на всички типове материи, включително и естествените влакна. В резултат на това мокрото почистване вече не било необходимо и масово се използва сухото почистване.

Водени от опасения за токсичност на разтворителите за химическо чистене, съвременните постижения в технологията за мокро чистене и грижа за дрехите съживяват мокрото почистване като запазват и възможността за химическо чистене. Оборудваните ателиета са в състояние да използват мокро почистване за повече дрехи, които обикновено са за химическо чистене, както за коприна, така и вълна, лен, велур и кожи.

Съвременните ателиета за мокро почистване използват специализирани машини за внимателно изпиране и изсушаване на дрехите. Тези машини могат да бъдат програмирани според различни променливи като: механично въздействие, вода и температура на сушене, ниво на влажност в сушилнята, количество на препарата. Тази гъвкава технология позволява почистване по начин, отговарящ на специфичните нужди на материята.

Например, може да се настроят машините на по малко от 6 оборота в минута, за да се намали механичното действие, на който са изложени деликатните материи през перилния цикъл (за разлика от обикновените домашни перални, които въртят дрехите на десетки пъти повече обороти в минута). За безопасно почистване на материи, които могат да се свият при пране във вода и сушене, може да се увеличи оборотите на центрофугата и така те ще имат нужда от минимално сушене. Машините позволяват да се контролира нивото на температурата и на влажността по време на сушенето, за да се предотврати свиване.

Ателиетата за мокро почистване също така използват и други инструменти, за да осигурят безопасно почистване на дрехите. За дрехи, които пускат боя може да се добави вещество, което предотвратява боядисването на другите дрехи при пране. Нови леки избелващи препарати могат да бъдат използвани за премахване на упорити петна без да се намалява цветността на дрехите. Омекотители и подобрители могат да бъдат добавяни по време на мокрото почистване, за да се възстанови мекотата на тъканите, формата и свежестта на дрехите, след като те бъдат изсушени.

ПРАНЕ НА КИЛИМИ

2За нуждите на нашите клиенти извършваме изпиране на килими, пътеки, мокети, черги, одеала и губери.

 • Артикулите за изпиране (домашни или фирмени) се обработват единствено и само със специализирана модерна перална машина за килими от 30˚ до 40˚С в зависимост от материята.
 • Прането се извършва със специални за целта препарати. Изискването ни е тъканите да са здрави, за да не се разпаднат след изпирането и изсушаването. Препаратите, които използваме, са сертифицирани по всички европейски изисквания за екологичност, антистатичност, антибактериалност, антиалергичност. С висококачествените препарати се постига фиксация на цветовете, избягва се възможността за боядисване и избледняване на тъканите.
 • Изсушаването се извършва в професионална сушилня, което гарантира бухването и разресването на власинките.
 • Преди издаване изделията се разресват през специализирана машина, ароматизират и опаковат в полиетиленово фолио, за да се запазят при транспортиране.
 • Приемането на поръчката става по телефон или чрез онлайн заявка ТУК . Необходимо е да уточните час през деня, когато на адреса ще има човек. Целогодишен БЕЗПЛАТЕН ТРАНСПОРТ за град София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Перник, Пазарджик и Асеновград.
 • Заявки за изпълнение в същия ден се приемат до 12.00 ч. Заявки след 12.00 ч. се изпълняват на следващия ден.
 • Приемането и доставката на килими става на входа на жилищната сграда. Услугата „сваляне/качване от/до входна врата“ се таксува по 2 лв. на брой артикул и само при наличен асансьор в жилищната сграда!
 • Цената за изтупване, изпиране, изсушаване и ароматизиране е:
  • 3,00лв./кг. за град София и Перник
  • 2,80лв./кг. за градовете Пловдив, Пазарджик и Асеновград
  • 2,60лв/кг. за град Стара Загора
  • 2,50лв./кг. за градовете Варна и Бургас
 • Минималната стойност на поръчката е 25лв.
 • Постелки Дормео се почистват ръчно на цена 15лв/бр.
 • Чистите килими са ароматизирани , изчеткани и опаковани в полетиленово фолио, за да се гарантира запазването на чистотата при транспортирането.
 • Срока за извършването на услугата е до 3 раб. дни (Бургас) или 5 раб. дни (София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Перник, Пазарджик и Асеновград) от приемането.  За поръчки приети от дома след 14ч, срока е 6 раб. дни.
 • Плащането се извършва при връщането на адреса, в брой срещу касов бон или фактура, или по банков път преди доставянето на изпраните материи
 • Можете да направите заявка за взимане на килимим от адрес ТУК или да ни се обадите на телефон: 0878/277-277
 • След като вашите килими бъдат взети, получавате бележка с номера на вашата поръчка. Имате възможност да проверите статуса или сумата на своята поръчка ТУК

• Плащането се извършва при връщането на адреса, в брой срещу касов бон или фактура, или по банков път преди доставянето на изпраните материи.

ПРАНЕ НА УНИФОРМИ

4БЕЛИНА-ЕКО още от самото си създаване инвестира в съвременно и високопроизводително оборудване за пране на униформи. Този вид пране изисква тясно специализирано оборудване, което да отговоря на високите изисквания в този отрасъл. Целият производствен процес изключва всякакви грешки и некачествена работа.

Нашите ателиета разполагат с професионално перилно стопанство, както и с професионална гладачна апаратура – каландър.