Транспортиране на килимите до нашата база

След като направите онлайн заявка на сайта БЕЛИНА ЕКО, наш служител в офиса обработва поръчката и я създава в специализираната система на Белина еко за пране на килими. В посочения от вас ден шофьора пристига на адреса и приема вашите килими за пране, за което получавате бележка, в която е записана бройката на приети/предадени артикули (килими, пътеки, одеала и др.). На място се поставят етикети с номера на вашата поръчка в един от ъглите на всеки артикул. По този начин ние знаем всеки артикул на кого е и предотвратяваме грешки. Във фабриката ни всички артикули от поръчката се изтеглят, а Вие получавате мейл с всички детайли. Ако случайно килимите Ви са мокри, ще бъдат теглени след цялостното почистване и изсушаване. При положение, че вашите килими в момента не са у дома, а се почистват при нас- кликнете ТУК и вижте дали са вече сгънати или изпрани.

Тупане и изчеткване

Всеки един килим или пътека се изтупва и изчетква от специализирана за това машина. Със своите повече от 21 удара на квадратен сантиметър премахването на всички прахови частици и космите от повърхността на килима е гарантирано.

Тупалка за килими

Накисване във вана

Преди да преминем към основното пране, поставяме килима във вана с омекотена вода и специализирани препарати. По този начин килима омеква и гарантира дълбокото проникване на четките до основата на килима.

Основно пране

Този етап се състои от няколко стъпки, които са взаимно допълващи. Когато килима се постави на движещата се лента, се инспектира за петна, които ще е нужно да се обработват ръчно за напълното им премахване. В автоматизирания процес килима минава през един ред с 4 четки. Те извършват основното почистване на килима като всяка съседна четка се върти в противоположна посока и прилага натиск върху килима, за да гарантира премахването на всеки нежелан детайл по килима. Машина разполага със 100 литров резервоар пълен със специализиран препарат и сама дозира достатъчно количество.

Следва 2ри ред четки, които изплакват килима с обилно количество вода и издигат последните прашинки, за да могат да бъдат избутани от следващата струя вода. Тя преминава по цялата ширина на килима и помага за премахването на мръсотията и останалата пяна по килима като в същото време прилага вакуумно засмукване, за да гарантира 100% чистота на килима.

След приключване на основното пране, килима се проверява внимателно за остатъчни петна и се завива на руло за по-лесно транспортиране към следващия етап.

Пране на килими

Центрофугиране

Тази стъпка от почистването на вашия килим ни гарантира бързата услуга, която предоставяме. Центрофугата работи на принципа на всяка една домашна пералня. Килима се завърта с 600 оборота в минута и 60% от влагата го напуска за секунди. Така получаваме един леко влажен килим, който лесно и бързо ще можем да изсушим.

центрофуга за килими

Сушене в помещение с топъл въздух

Сушенето е втория по важност процес в цялостната обработка на килима. Ако бъде доставен с петна или влажен, причиняваме голям дискомфорт в дома. Помещението е изградено от множество широки тръби, които предотвратяват пречупване и разтягане на килима от тежестта, което се случва при простирането им на кабели или въжета. Температурата в помещението се поддържа на 30 градуса, а влагата се поема от абсорбатор, който я изхвърля навън под формата на вода. Цялата автоматизирана система от машини гарантира изсушаването на всеки килим, независимо от размера и дебелината му, само за една нощ.

помещение за сушене на килими

Вакуумно засмукване

След пътното изсушаване на вашия килим, той отива в помещението за чиста обработка. Там преминава през най-новата ни машина, която изсмуква като прахосмукачка всяка останала прашинка. В комбинация работи със спирална четка, която сресва килима до крайна съвършенност все едно преминал огромен гребен по него.

вакуумно засмуква и ароматизиране на килим

Ароматизиране

Аромата е първото впечатление при получаването им. Още преди да се разтвори може да се усети приятно ухание на свежест и чистота. Заедно този етап преминава и последната проверка за петна и нередности по килима. Ако такива бъдат открити килима се връща отново към етап 3.

Навиване и връзване

За по-лесно транспортиране всеки един килим се навива на руло и връзва. Това гарантира здравина и устойчивост при транспортиране и съхранение на килима.

Опаковане в плътен калъф

Килимът Ви се поставя в плътен калъф за многократна употреба, който позволява пълната му защита от замърсяване при транспортиране. Върху него се изписва номера на вашата поръчка и паралелно се отбелязва в софтуера, че килима е сгънат и готов за доставка. Когато всички артикули от вашата поръчка са обработени, шофьорът получава известие и се свързва с вас за удобно време за доставка.

Седмица след като получите своите чисти килими ще Ви изпратим мейл с анкета за оценка на нашите услуги. Там може да посочите критики и предложения за подобряване на услугата. Ако Ви е харесало качеството на нашата услуга, споделете с приятели за Белина еко и ни оценете в Google и Facebook.