Бутгас, Хр. Ботев

SYSTEM K4 – най-новата система за химическо чистене, единствена в гр. Бургас в ателието на ул. „Христо Ботев“ 50.

Какво е SYSTEM K4?

Всеки би искал да има патентована рецепта за успешно бъдеще и това е SYSTEM K4, която ни дава иновативна и високоефективна почистваща процедура за качествено търговско обслужване на текстил. SYSTEM K4 е екологичен и абсолютно безопасен процес на почистване. Разработката е от фирма Kreussler, която въвежда нови стандарти със SYSTEM K4. Целта е да се промени сухото почистване по един устойчив и положителен начин! Във времена на нарастващо правителствено регулиране, икономически и екологични изисквания, решението за нас като фирма, а и за нашите клиенти е с новият химикал SOLVON K4разтворител без халоген. Той е проектиран по такъв начин, че когато се използва правилно, не представлява риск за въздуха, водата, хората и почвата. Изключително важно е в процеса на химическо чистене разтворителите, продуктите, машините и процесите да са съвместими, което се предлага с новата технология SYSTEM K4. Тайната на SYSTEM K4 за успех всъщност е доста проста: 1 система = 4 компонента:

SOLVON K4 – разтворител без халоген

SOLVON K4 има много различни свойства от традиционните разтворители при сухо почистване. Той е безхалогенен органичен разтворител с чистота > 99% и отлично почистващо действие. Иновативният разтворител е не само способен да разтваря и абсорбира липофилни (мазнини, мазнини и масла), но и хидрофилна почва (водоразтворима почва). Забелязва се и минимално износване на влакната по време на процеса на почистване, а също и по-малко гънки. Съгласно сегашното състояние на законодателството в Европа, SOLVON K4 не е нито опасен материал, нито опасна субстанция! SOLVON K4 е биоразградим и дерматологично тестван с “много добър“.

Такава комбинация от свойства до сега не са постигани в историята на химическото чистене. Резултатите от предварителните пазарни тестове показват, че SOLVON K4 има потенциала да се превърне в парадигма за химическо чистене.

SYSTEM K4 с разтворител SOLVON K4 осигурява всички изисквания за ефективно и хигиенно почистване на деликатните текстилни продукти.

Системата за почистване е перфектно допълнена от следните 3 продукта:

1. PRENETT K4 – Почистващият агент

За силно замърсени зони SYSTEM K4 предлага почистващ агент: PRENETT K4. Той надеждно отстранява засегнатите участъци по дрехите /яка или маншет/. PRENETT K4 изплаква свободните остатъци и помага за отстраняването на мръсотията по време на процеса на почистване. PRENETT K4 е без съдържание на летливи органични вещества и без добавки. Дори в малки количества PRENETT K4 е високоефективен и в същото време предпазва деликатните текстилни продукти. За премахване на определени петна се препоръчва от Kreussler използването на продукти от серията Deprit Professional Series и Prenett A, B, C.

2. CLIP K4 – Концентратът на препарата

CLIP K4 е силно концентриран препарат за химическо чистене, отличаващ се с отличната си почистваща способност и хигиенна свежест. Той предпазва от потъмняване, има отлични антистатични свойства и трайно подобрява комфорта на облеклото на сухи почиствани дрехи. Белите остават бели след химическо чистене, цветовете са свежи и усещането е превъзходно. Не само мръсотията, но и чуждестранните миризми, например след пожар, са напълно отстранени при ползването на CLIP K4. При почистване на кожата вече не е необходимо добавянето на смазващи вещества или омекотители. Кожата е чиста, чудесно мека и просто се чувства добре. С малки количества от високо концентрирания CLIP K4 може да се постигнат много добри резултати при почистване.

3. VINOY K4 – Агентът за отблъскване на вода и петна

За репелентността на водата и петна с VINOY K4, флуоровъглеродната смола вече е предварително разтворена в SOLVON K4. Съответствието на системата запазва чистотата на разтворителите и предотвратява ненужните остатъци. Гарантира се, че химико-физичните свойства на разтворителя остават непроменени. Това води до повишена безопасност на процесите и работата. Дрехите получават пълно усещане и отлична защита и водоотблъскване.

Този успешен квартет е съвършено допълнен от почистващи машини на Kreussler партньорите FMB (UNION, FIRBIMATIC, REALSTAR и др.), които са пригодени за SOLVON K4.

Качество, което е очевидно. Една система – множество предимства:

 • отлично качество на почистване за водоразтворими и липофилни петна, с мощен почистващ ефект без компромиси.
 • нежно почистване на текстил и кожа.
 • намалено усилие при завършване на обработката на дрехите благодарение на по-малко намачкване.
 • много приятно и гладко усещане.
 • висок комфорт при носене.
 • запазване на ярки цветове.
 • почистеният текстил има свеж аромат.
 • дерматологично тествана козметика с резултат “Много добър“.
 • абсолютно безвреден.
 • биоразградим екологично чист разтворител.
 • висока производителност при нисък разход на енергия, поради по-високите технологични нива на процеси на дестилация и сушене, краткото време на работния цикъл.

• по-ниски разходи за изхвърляне на остатъци от дестилация благодарение на разтворимия разтворител SOLVON K4.