Зимата е сезонът с който всяка кожа има  нужда от специфични грижи, за да запази красотата си.Кожата, за разлика от други материи, има характер, който се проявява в зависимост от това как я почиствате и третитате. Когато купувате кожено облекло, на първо място трябва да разберете какъв вид можете да си позволите. Естествената кожа не е евтина, а изкуствената кожа, въпреки че може и да изглежда добре – не е трайна. Освен това понякога тя има много евтин и кичозен вид.

 

Естествените кожени изделия не могат да се перат в пералня и затова трябва да се научите как точно да се грижите за тях.

 

ПОЧИСТВАНЕ

Почистването на кожата не се изчерпва в това да се премахва повърхностната мръсотия. Нужна е по дълбока обработка, за да се изчисти самата тъкан .След като кожата е естествен материал, тя ще изсъхва с течение на времето и, ако не вземете мерки, в край на сметка това ще е унищожи.Понякога хората носят напукани и продрани кожени дрехи,именно защото не са полагали нужните грижи и времето ги е съсипало.  Естествената кожа може да бъде почистена/измита на ръка или на химическо чистене, но бъдете внимателни, защото от химикала тя ще избелее и ще се втвърди. Има специални продукти, предназначени за грижа за кожените дрехи. Те няма да повредят вида на кожата и периодично ще я освежават . Правилно подържаната кожа практически е вечна.За това съветваме поддръжката да е професионална,с един съвет как точно след това да ги запазите по-дълго в същият нов вид.

 

  Как да съхранявате кожата

Прибирайте кожените аксесоари в платнена торбичка, за да ги предпазите от драскотини. Дръжте ги далеч от слънчева светлина или влага.

Алтернатива на естествената кожа е изкуствената, която може да бъде и лачена. Тя е по-атрактивна в сравнение с обикновената заради лъскавия си емайл.